Изложба на дела од Владимир Георгиевски

Денеска учениците по предметот Ликовна уметност го посетија отворањето на изложбата на дела од Владимир Георгиевски (1942-2017), еден од најзначајните македонски современи уметници, кои наредните месеци учениците ќе изработуваат творби инспирирани од делата на Георгиевски, за подоцна да бидат дел од голема изложба планирана за следната година.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *