Натпревари

Пристојни, дисциплинирани, полни со позитивна енергија, учениците на Нико Нестор го освоија 3то место на турнирот во рагби организиран во Струга против гостинските екипи кои дојдоа подготвени😍
Иако првпат се сретнаа со овој спорт, учениците покажаа дека се многу талентирани и полни со потенцијал и енергија. ❤️

Извештај од учеството на натпревари на

СОУ,,Нико Нестор,,Струга во учебната 2018/19 година

-Учество на Саем на училишни компании во Скопје (сертификат за учество за учениците од трета година економско-правна и трговска струка)

-На 43 натпревар по Прва помош организиран од Црвениот Крст Струга , средношколската екипа од СОУ,,Нико Нестор,,Струга  го освои првото место.

-второ и трето место на општински натпревар по англиски јазик

-На Образовното интервју –МАССУМ 2019 –Државен натпревар на средни стручни училишта СОУ,,Нико Нестор,,Струга ги освои следниве резултати

Интервју за работа ( мак. настава) I место

Маркетинг план ( алб. настава) I место

Маркетинг план ( мак. настава) II место

Фотографија ( мак. настава) II место

Штанд (мешан состав) II место

-II награда на Државниот натпревар по биологија

-Од вкупно 50 апликанти кои имаа задача да понудат иновативно решение за намалување на аерозагадувањето, учениците од СОУ,,Нико Нестор,, Струга беа избрани во најдобрите 10.

-второ место на Државниот натпревар за Најдобар бизнис концепт

-На регионалниот натпревар за учениците од хемиско-технолошка струка, учениците од СОУ,,Нико Нестор,,Струга учествуваа во четири категории : тест, експеримент, презентација и изработка на готов производи и се пласираа на државениот натпревар во сите категории. На Државниот натпревар хемиско-технолошката струка го постигна следниот резултат

II место во категорија експеримент по хемија

II место тест

севкупен пласман  II место

-Државен натпревар електротехничка струка-2 место

-Државен натпревар ракомет машки- 1 место

Scroll to Top