„Платформа за женско семејно претприемништво“-проект во Нико Нестор-Струга

Десет вредни, креативни и мотивирани ученици од СОУ „Нико Нестор“ – Струга SHMK “Niko Nestor”-Struge од текстилната и кожарската наска ја усовршуваат својата рачна умешност во ракотворбите, истовремено запознавајќи се со основните претприемачки вешти под стручно менторство на професорките Slavica Negrieska и Шпреса Ќура, во соработка со реномираната модна дизајнерка , Irina Tosheva
Иницијативата „Со везење, плетење и шиење до сопствен бизнис“ е дел од проектот „Платформа за женско семејно претприемништво“ спроведен од Dobredojde Macedonia Welcome Centre со поддршка од Slovenian Embassy Skopje/Амбасада на Република Словенија

 

 

Десет вредни, креативни и мотивирани ученици од СОУ „Нико Нестор“ – Струга SHMK “Niko Nestor”-Struge од текстилната и кожарската наска ја усовршуваат својата рачна умешност во ракотворбите, истовремено запознавајќи се со основните претприемачки вешти под стручно менторство на професорките Slavica Negrieska и Шпреса Ќура, во соработка со реномираната модна дизајнерка , Irina Tosheva
Иницијативата „Со везење, плетење и шиење до сопствен бизнис“ е дел од проектот „Платформа за женско семејно претприемништво“ спроведен од Dobredojde Macedonia Welcome Centre со поддршка од Slovenian Embassy Skopje/Амбасада на Република Словенија

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *