2021

Глобална Недела на Образованието е годишна иницијатива за подигање на свеста ширум светот која се одвива во текот на третата недела од ноември. Тоа е повик да го преиспитаме нашиот свет заедно, користејќи го ...
Со неверување ја примивме веста за ненадејната смрт на нашиот колега Радован Кукоски. Постојано посветен на работата, секогаш близок со колегите и учениците, секогаш полн со енергија и ведрина.Имаше разбирање за сите. Колега кој ...
На 30.11.2021 во просториите на СОУ "Нико Нестор " Струга се одржа дисеминација на Еразмус+ проектот: Вештини за утре ( Skills for tomorrow). Дисеминацијата на стекнатите вештини и знаења ја вршеа учениците учесници во ...
Денес во просториите на СОУ Нико Нестор Струга имавме работен состанок со тим на членови на Советот на Европа претставуван од советничката г.Агнес Вон Маравич. Главната тема на состанокот беше мултиетничката функционалност во нашето училиште, ...
Во рамките на Eразмус+ проектот "Вештини за утре", поддржан од Нацоналната агенција за европски образовни програми и мобилност, клучна акција 1- мобилност на ученици во стручно образование и обука, во период од 21.9.2021 до ...
Нико Нестор, херој во неговото време. Инспирација за нас да веруваме, да создаваме и да бидеме подобри и поуспешни. Нека ни е честит Патрониот празник. Ден кога уште еднаш си потврдуваме колку ни значи ...
Проектот „Сајбер безбедност и заштита на стари лица и тинејџери“ на здружението Подготвеност за Европа е насочен кон зголемување на свеста и компетентноста кај тинејџерите и старите лица за сајбер безбедност од можните Интернет ...