Cветски ден за борба против ХИВ/СИДА

Денеска е светски ден за борба против ХИВ/СИДА и по тој повод учениците од СОУ “Нико Нестор” Струга, здравствена струка решија да изработат проект под мотото “Превенцијата е подобра од лекувањето, особено кога за болеста не постои лек”. За реализација на овој проект тие изработија постери и флаери со цел да се подигне свеста и заинтересираноста на учениците.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top