НАТПРЕВАРИ HA НАЦИОНАЛНА ЕКОНОМСКА ОЛИМПИЈАДА

Успесите во нашето училиште ШК „Нико Нестор“ – Струга не престануваат. На државните натпревари на Економската олимпијада на 24.06.2023 година што беа организирани во Тетово, ние како училиште, особено отсекот за економија, учествувавме со 9 ученици, под надзор на менторот проф. Афродита Калиќи Бануши. Двајца од нив, Елведин Мејминоски и Лабинот Мазари се рангирани меѓу 10-те најуспешни ученици на натпреварувачкиот писмен тест. По писмениот конкурс, со усни одговори беа тестирани и 10-те најдобри ученици, каде беа избрани 5 ученици од цела Македонија. Меѓу 5-те најдобри ученици беше избран и Елведин Мејминоски од економскиот отсек на нашето училиште. Овие 5 ученици ќе не претстават на меѓународните натпревари во Братислава. Им посакуваме успех на учениците на меѓународните натпревари и на сите други ученици од економско-правната и трговската насока на нашето училиште кои не се уморија да работат и да ги ангажираат и учениците и нивни професори .

 

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top