СОУ Нико Нестор доби грант од проектотот “Градење нови мостови”

Нашата иновативност и стручност вродија со плод.
Нашето училиште СОУ Нико Нестор доби грант од проектотот “Градење нови мостови” финансиран од мисијата на ОБСЕ и МОН во вредност од 350.000,00 ден.
Средствата од овој грант ќе бидат наменети за опремување на работилница за практична настава за смерот прехрамбен техничар.Опремата ќе биде набавена од мисијата на ОБСЕ.
Голема благодарност до мисијата на ОБСЕ и МОН што токму нашето училиште е добитник на еден ваков грант кој ќе придонесе за поквалитетно образование и практична обука на нашите ученици.
Благодарност и до проектните координатори, професорките Кристина Маркоска Моневска и Наде Клечкароска кои ја изготвија проектната документација.
Продолжуваме кон следните предизвици.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top