„Платформа за женско семејно претприемништво“

 

Дали сте подготвени да ја трансформирате вашата страст за везење, плетење и шиење во просперитетен иден бизнис? Ве покануваме да бидете дел од нашата динамична програма која не само што ја истражува сложеноста на овие уметнички форми, туку и ја усовршува вашата рачна умешност во ракотворбите, истовремено запознавајќи ве со основните претприемачки вештини.
Повикот е отворен за 10 ученици од трета и четврта година од текстилната и кожарската струка во СОУ „Нико Нестор“ – Струга SHMK “Niko Nestor”-Struge СОУ , Струга. Под стручно менторство на професорките Slavica Negrieska и Шпреса Ќура, со соработка со реномираната модна дизајнерка Irina Tosheva, оваа можност е прилагодена за оние кои поседуваат желба за учење и решителност да се истакнат на конкурентниот пазар на труд.
Иницијативата „Со везење, плетење и шиење до сопствен бизнис“ е дел од проектот „Платформа за женско семејно претприемништво“ спроведен од Dobredojde Macedonia Welcome Centre , со поддршка од Slovenian Embassy Skopje/Амбасада на Република Словенија

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top