Uncategorized

Нико Нестор го посети американското катче

Економскиот службеник Рајан Милер и економскиот асистент Розита Мреношки во U.S. Embassy North Macedonia го посетија катчето за да разговараат со младите луѓе на тема Животна средина и заштита на животната средина. Нелегалното сеча, нерегулирано риболов и загадување – беа некои од прашањата што студентите ги најдоа релативно на нашата заедница. Влијанието на врсниците и …

Continue Reading
Uncategorized

„Водата е живот, водата е здравје“

Денеска во нашето училиште, учениците од струката прехрамбен техничар, со скромна организација, но со големо значење го одбележаа Меѓународниот ден на храната 16 Октомври, под мотото „Водата е живот, водата е здравје“

Continue Reading
Uncategorized

EU CODE WEEK 2023!

По повод европската недела на кодот и оваа година, по петти пат, во организација на професорката Билјана Стојаноска-Наумоска, ќе се одржи активноста CodyRoby. CodyRoby е тимска игра, се игра unplugged (не е потребен компјутер), правилата се едноставни. Место на настанот е училишниот двор. Термини: • вторник, 10.10.2023, од 12:15 до 13:15 • четврток: 12.10.2023, од …

Continue Reading
Uncategorized

„Платформа за женско семејно претприемништво“-проект во Нико Нестор-Струга

Десет вредни, креативни и мотивирани ученици од СОУ „Нико Нестор“ – Струга SHMK “Niko Nestor”-Struge од текстилната и кожарската наска ја усовршуваат својата рачна умешност во ракотворбите, истовремено запознавајќи се со основните претприемачки вешти под стручно менторство на професорките Slavica Negrieska и Шпреса Ќура, во соработка со реномираната модна дизајнерка , Irina Tosheva Иницијативата „Со …

Continue Reading