Uncategorized

Изложба на школа за истражувачки и иновативни проекти

Денес во нашето училиште се одржа едукативна изложба на школа за истражувачки и иновативни проекти на наградени ученици од средните училишта од одржаниот 58 државен натпревар на младите истражувачи од РС Македонија 2022 по применети природни и технички науки. На настанот присуствуваше Министерот за образование и наука Јетон Шаќири, директорот на Народна техника на Македонија …

Continue Reading
Uncategorized

Американските катчиња

Американските катчиња и оваа година го организираа традиционалниот Skopje Mini Maker Faire – Саем на иновации, на 27-ми септември, во преддворјето на Младински културен центар во Скопје. Ученици и професорката Билјана Наумоска од нашето училиште беа дел од оваа изложба

Continue Reading
Uncategorized

Патрониот празник на училиштето

Денес преку скромна манифестација го одбележавме патрониот празник на училиштето. Бројни гости помеѓу кои претставници од фамилијата на нашиот великан Нико Нестор, претставници од општина Струга, Државниот просветен инспекторат, Бирото за развој на образованието , Сојузот на борци, голем број наставници и ученици беа дел од овај настан. Со посебна чест и задоволство ги наградивме …

Continue Reading