Author name: uhrkc

Патрониот празник на училиштето-Нико Нестор!

Нека ни е честит и вековит патрониот празник во чест на нашиот значаен лик- Нико Нестор, по кого е именувано нашето училиште СОУ “Нико Нестор” – Струга. Во рамките на оваа манифестација, скромно обележавме дел од многуте значајни моменти и успеси од минатата година. Нека ни се множат , паметат и чествуваат уште долго ваквите …

Патрониот празник на училиштето-Нико Нестор! Read More »

Презентација нa cредното општинско училиште Нико Нестор-Струга!

Денес го презентирам: Средното општинско училиште Нико Нестор во Струга. Во оваа учебна година во СОУ Нико Нестор настава следат 1441 ученици во 65 паралелки на два јазици: на албански јазик и на македонски јазик. Предаваат вкупно 131 професори. Смерови? Електротехничка струка/електротехника (електротехничар за компјутерска техника и автоматика) Градежништво и геодезија (архитектонски техничар) (геодетски техничар) …

Презентација нa cредното општинско училиште Нико Нестор-Струга! Read More »

„Платформа за женско семејно претприемништво“

  Дали сте подготвени да ја трансформирате вашата страст за везење, плетење и шиење во просперитетен иден бизнис? Ве покануваме да бидете дел од нашата динамична програма која не само што ја истражува сложеноста на овие уметнички форми, туку и ја усовршува вашата рачна умешност во ракотворбите, истовремено запознавајќи ве со основните претприемачки вештини. Повикот …

„Платформа за женско семејно претприемништво“ Read More »

Објава!

Утре 01.09.2023 претпладне од 07:30 часот на настава започнуваат следните струки:  -Македонска настава  -Архитектонски техничар  -Геодетски техничар  – Електротехничар за КТА  -Хемиско лабораториски техничар  -Прехрамен техничар Попладневна смена 10:30 часот следните струки:  -Македонска настава  -Техничар за изработка на облека  -Економски техничар  -Гинеколошко акушерска струка Ви посакуваме успешна учебна година!

450 Kомпании ќе примаат ученици на практична обука и 1500тини стипендии за учениците што ќе одберат дуално и воопшто средно стручно образование.

Денеска заедно со швајцарската амбасадорка Вероник Улман и извршниот директор на Стопанската комора на Северна Македонија, Антони Пешев го посетивме компанијата Ацески кои имаат воспоставена соработка во интерес на спроведување квалитетна практична обука и подготовка на учениците директно на работно место. Образовниот процес во средните стручни училишта е интересен и квалитетен, затоа што во најголемиот …

450 Kомпании ќе примаат ученици на практична обука и 1500тини стипендии за учениците што ќе одберат дуално и воопшто средно стручно образование. Read More »

СОУ Нико Нестор доби грант од проектотот “Градење нови мостови”

Нашата иновативност и стручност вродија со плод. Нашето училиште СОУ Нико Нестор доби грант од проектотот “Градење нови мостови” финансиран од мисијата на ОБСЕ и МОН во вредност од 350.000,00 ден. Средствата од овој грант ќе бидат наменети за опремување на работилница за практична настава за смерот прехрамбен техничар.Опремата ќе биде набавена од мисијата на …

СОУ Нико Нестор доби грант од проектотот “Градење нови мостови” Read More »

Scroll to Top