Uncategorized

Општински натпревар биологија!

Општински натпревар биологија Наумоска Добрила ( lll-17) втора награда Кицеска Матеја (ll-17) втора награда Велјаноска Јована (ll-17) втора награда Малеска Маја ( lll-17) трета награда Клењоски Илмијан (llI-17) трета награда Ќосеска Милена пофалница Општинскиот натпревар се одржа на 26.01.2024 онлајн на платформата Class Marker Сите ученици се пласираа на регионален натпревар Ментор: проф. Нела Најдоска …

Continue Reading
Uncategorized

Учениците од Нико Нестор со своите изработки испраќаат порака за грижа за менталнто здравје и во новата 2024 година!

Да знаете дека сте пример за некого, може да ви биде најголема инспирација. Од денес, стремете се да станете пример за другите. Давајте насмевки, бидете среќни, бидете добри кон себе и другите. Учениците од Нико Нестор со своите изработки испраќаат порака за грижа за менталнто здравје и во новата 2024 година.

Continue Reading
Uncategorized

Среќна Нова Година!

Новогодишната светлина нека ви го донесе патот до среќата, успехот и здравјето! Нека го стопи злото во добро, а сонот го претвори во стварноНовогодишната светлина нека ви го донесе патот до среќата, успехот и здравјето! Нека го стопи злото во добро, а сонот го претвори во стварност. Среќна Нова Година!!!

Continue Reading
Uncategorized

Вториот државен натпревар за хемиско технолошки!

На Вториот државен натпревар за хемиско технолошки училишта во организација на здружението “Дијаграм” кој се одржа на ден 15.12.2023год. во нашето училиште,учениците од хемиско-технолошка струка учествуваа во сите 4 категории и ги освоија следните награди: III место Експеримент по хемија Елеонора Кајмакоска,ментор Марина Ложанкоска; III место Презентација- Христиана Хиохи,ментор Кристина Маркоска Моневска; III место Изработка …

Continue Reading
Uncategorized

„Во ритамот на македонските занаети и креации“

На 9ти декември, 2023 со свечено финале ја претставивме модната ревијата „Во ритамот на македонските занаети и креации“ како завршна фаза на имплементација на проектот на Dobredojde Macedonia Welcome Centre „Платформа за женско семејно претприемништво“ којa опфати обука на 35 девојки и жени , вклучувајки и нивни ранливи категории , во соработка со дизајнерката Irina …

Continue Reading
Uncategorized

Изложба на дела од Владимир Георгиевски

Денеска учениците по предметот Ликовна уметност го посетија отворањето на изложбата на дела од Владимир Георгиевски (1942-2017), еден од најзначајните македонски современи уметници, кои наредните месеци учениците ќе изработуваат творби инспирирани од делата на Георгиевски, за подоцна да бидат дел од голема изложба планирана за следната година.

Continue Reading
Uncategorized

,,Да размислуваме порано за вистинскиот избор’’

На ден 09.11.2023 година во нашето училиште се одржа предавање во предавање во паралелките од завршните години на тема ,,Да размислуваме порано за вистинскиот избор’’. Предавањето го одржа Проф. д-р Љупчо Кеверски од Педагошкиот факултет од Битола. На предавањето се разви добра дискусија околу размислувањата за понатамошниот избор на образование.  

Continue Reading
Uncategorized

Bо Прилеп се одржа регионален натпревар од хемиско-технолошка

На ден 10.11.2023 во Прилеп се одржа регионален натпревар од хемиско-технолошка струка во 4 категории: Тест-Јована Вранишкоска Експеримент-Елеонора Кајмакоскa Готов производ-Климентина Сарафиноска Презентација-Христиана Хиохи Нашите ученици се пласираа на Државен натпревар кој ќе се одржи во нашето училиште во сите 4 категории. Им посакуваме успех.

Continue Reading
Uncategorized

Струшките ученички дел од Платформата за женско семејно претприемништво

„Текстилките“ од струшкото училиште „Нико Нестор“ ќе бидат дел од Платформата за женско семејно претприемништво.  Со подршка на амбасадата на Словенија изминативе неколку месеци ученичките имаа обуки за плетење,  шиење,  везење,  преку подобрување на  рачните вештини и социјално вмрежување да  стигнат до сопствен бренд. Целта е поттикнување на претприемачкиот дух кај младите но  и нивно …

Continue Reading