News

Cветски ден за борба против ХИВ/СИДА

Денеска е светски ден за борба против ХИВ/СИДА и по тој повод учениците од СОУ “Нико Нестор” Струга, здравствена струка решија да изработат проект под мотото “Превенцијата е подобра од лекувањето, особено кога за болеста не постои лек”. За реализација на овој проект тие изработија постери и флаери со цел да се подигне свеста и …

Cветски ден за борба против ХИВ/СИДА Read More »

ДЕН НА ДИЈАБЕТ

ДЕН НА ДИЈАБЕТ 14.11.2022 Учениците од средното општинско училиште “НИКО НЕСТОР”од Струга го одбележаа денот на дијабет под менторство на активот од здравствена струка. Мереа шеќер,даваа совети за негово регулирање.Се делеа флаери од здравствено воспитен карактер. Сакаме да изразиме голема благодарност до спонзорите од Виталиа.

патрониот празник на училиштето

Денес преку скромна манифестација го одбележавме патрониот празник на училиштето. Бројни гости помеѓу кои претставници од фамилијата на нашиот великан Нико Нестор, претставници од општина Струга, Државниот просветен инспекторат, Бирото за развој на образованието , Сојузот на борци, голем број наставници и ученици беа дел од овај настан. Со посебна чест и задоволство ги наградивме …

патрониот празник на училиштето Read More »

школа за истражувачки и иновативни проекти

Bо нашето училиште се одржа едукативна изложба на школа за истражувачки и иновативни проекти на наградени ученици од средните училишта од одржаниот 58 државен натпревар на младите истражувачи од РС Македонија 2022 по применети природни и технички науки. На настанот присуствуваше Министерот за образование и наука Јетон Шаќири, директорот на Народна техника на Македонија Перо …

школа за истражувачки и иновативни проекти Read More »

учениците на Нико Нестор го освоија 3то место на турнирот во рагби организиран во Струга

Пристојни, дисциплинирани, полни со позитивна енергија, учениците на Нико Нестор го освоија 3то место на турнирот во рагби организиран во Струга против гостинските екипи кои дојдоа подготвени Иако првпат се сретнаа со овој спорт, учениците покажаа дека се многу талентирани и полни со потенцијал и енергија.

Патронат на соу нико нестор

Нико Нестор, херој во неговото време. Инспирација за нас да веруваме, да создаваме и да бидеме подобри и поуспешни. Нека ни е честит Патрониот празник. Ден кога уште еднаш си потврдуваме колку ни значи да сме дел од СОУ,, Нико Нестор,,- Струга и неговата мисија да создава успешни и образовани млади личности.

Scroll to Top