The Blogs

 Кликни го линкот кој води до онлајн апликацијатаhttps://e-uslugi.mon.gov.mk Пополни ги потребните податоци и прикачи ги потребните документи Притисни аплицирај Испечати ја потврдата која треба да ја приложиш во одбраното училиште Новата и единствена платформа за електронско запишување ученици ...
Ден полн со креативност, позитивна енергија, разноликост. Училишни штандови богати со искуство, вештини, знаење, најдобри проекти и вложена љубов. Драги полуматуранти, она што денес го видовте е само дел од нашите успешни училишни практики. ...
Еколошка акција во кругот на нашето училиште, на која доброволно се пријавија ученици од сите класови.Да ја подигнеме јавната свест за чување на околината и да бидеме пример за сите 102You, Svetlana Gjuroska, Arijana ...
Во рамките на Eразмус+ проектот "Знаење за иднината" ( Knowledge for the future), поддржан од Нацоналната агенција за европски образовни програми и мобилност, клучна акција 1- мобилност на наставен кадар во училишно образование, во ...
Незнаењето е поблиску до вистината отколку предрасудите! Да ги срушиме предрасудите и да дадеме поддршка на лицата со ретки болести!СОУ "Нико Нестор"- Струга, повторно во поддршка! Да се потрудиме за ретките да се зборува!Сами ...
Глобална Недела на Образованието е годишна иницијатива за подигање на свеста ширум светот која се одвива во текот на третата недела од ноември. Тоа е повик да го преиспитаме нашиот свет заедно, користејќи го ...
Со неверување ја примивме веста за ненадејната смрт на нашиот колега Радован Кукоски. Постојано посветен на работата, секогаш близок со колегите и учениците, секогаш полн со енергија и ведрина.Имаше разбирање за сите. Колега кој ...