Uncategorized

Java “EU CODE WEEK 2023”

JAVA E KODIT BE 2023 Me rastin e Javës Evropiane të Kodit, këtë vit për të pestën herë do të mbahet aktiviteti CodyRoby, i organizuar nga profesoresha Biljana Stojanoska-Naumoska. CodyRoby është një lojë ekipore, luhet pa prizë (nuk kërkohet kompjuter), rregullat janë të thjeshta. Vendi i ngjarjes është oborri i shkollës. Kushtet: • E martë, …

Continue Reading
Uncategorized

“Platforma për ndërmarrësi familjare femërore”-projek nga SHMK “Niko Nestor”

Dhjetë studentë punëtorë, kreativë dhe të motivuar nga SHMK “Niko Nestor”-Struge  nga departamenti i tekstilit dhe lëkurës po përsosin shkathtësinë e tyre manuale në punetori, në të njëjtën kohë duke u njohur me aftësitë themelore sipërmarrëse nën mentorimin e eksperteve dhe profesoreve Slavica Negrieska dhe Shpresa Qyra, në bashkëpunim me stilisten e njohur, Irina Tosheva. …

Continue Reading