Uncategorized

Java “EU CODE WEEK 2023”

JAVA E KODIT BE 2023 Me rastin e Javës Evropiane të Kodit, këtë vit për të pestën herë do të mbahet aktiviteti CodyRoby, i organizuar nga profesoresha Biljana Stojanoska-Naumoska. CodyRoby është një lojë ekipore, luhet pa prizë (nuk kërkohet kompjuter), rregullat janë të thjeshta. Vendi i ngjarjes është oborri i shkollës. Kushtet: • E martë, …

Continue Reading
Uncategorized

“Platforma për ndërmarrësi familjare femërore”-projek nga SHMK “Niko Nestor”

Dhjetë studentë punëtorë, kreativë dhe të motivuar nga SHMK “Niko Nestor”-Struge  nga departamenti i tekstilit dhe lëkurës po përsosin shkathtësinë e tyre manuale në punetori, në të njëjtën kohë duke u njohur me aftësitë themelore sipërmarrëse nën mentorimin e eksperteve dhe profesoreve Slavica Negrieska dhe Shpresa Qyra, në bashkëpunim me stilisten e njohur, Irina Tosheva. …

Continue Reading
Uncategorized

Këndet Amerikane

Këndet Amerikane këtë vit organizuan Panairin tradicional Skopje Mini Maker faire – Panairi i Inovacionit, më 27 shtator, në oborrin e Qendrës Kulturore Rinore në Shkup. Pjesë e kësaj ekspozite ishin nxënësit dhe mësuesja Biljana Naumoska nga shkolla jonë

Continue Reading
Uncategorized

Përvjetori i themelimit të shkollës

Sot përmes një manifestimi modest kremtuam përvjetorin e themelimit të shkollës tonë. Në manifestim ishin të ftuar mysafirë të shumtë duke përfshirë përfaqësues nga familja e të ndjerit Niko Nestor, përfaqësues nga komuna e Strugës, Inspektorati Shtetëror i Arsimit, Byroja për Zhvillim të Arsimit, Unioni i Luftëtarëve, një numër i madh mësuesish dhe nxënësish ishin …

Continue Reading