“Një platformë për sipërmarrjen familjare të grave”

Më 9 dhjetor 2023, me një finale solemne, prezantuam sfilatën “Në ritmin e zejeve dhe krijimeve maqedonase” si fazë finale e zbatimit të projektit të Qendrës Dobredojde Macedonia Welcome Centre “Platforma për sipërmarrje familjare femërore” e cila përfshinte trajnimi i 35 vajzave dhe grave, duke përfshirë dhe kategoritë e tyre vulnerabël, në bashkëpunim me dizajneren Irina Tosheva dhe mbështetur nga Slovenian Embassy Skopje/Амбасада на Република Словенија Gjyle Vishaj Shermin, E. Koxhaxhiku. N. E. Z. Gregor Presker, Ambasadori i R. Sllovenia në R. Nga Maqedonia, të pranishmëve me fjalë përshëndetëse iu drejtua znj. Emilija Miladinova Avramçeva. Ambasadori z. Gregor Presker hapi zyrtarisht sfilatën.
Punëtoritë në Shkup u udhëhoqën nga dizajneri i modës dhe produkteve tekstile Modno Studio LE-TE by Katerina Tosheva dhe asistentja e saj, Andrijana Pavlovski.
Mentorimi në Strumicë u zhvillua nën udhëheqjen e MAMA love crochet
në Strugë, nxënësit nga SOU “Niko Nestor”-Strugë, të mentoruar nga profesoret Slavica Negrieska dhe Shpresa Kura, së bashku me Irina Tosheva, përsosën teknikat e mbarimit manual dhe thurjes duke krijuar veshje të jashtme të bukura, të cilat do të prezantohen sonte.
Udhëtimi përfundoi me një seminar të titulluar “Me aftësi manuale për biznesin tuaj” të udhëhequr nga Irina Tosheva dhe Sofija Janeva. Falenderojmë modelet tona që janë figura frymëzuese nga trupi diplomatik dhe jeta publike në Maqedoni, të cilët u solidarizuan me dizajnerët tanë të talentuar, duke i inkurajuar dhe uruar për suksese të mëtejshme.
Znj. Elvira Zllatic PreskerElvira, gruaja e ambasadorit slloven, projektuar nga Jezia Mavudoska dhe Makedonka Mihajlovska
Znj. Oksana Zhudina Bogo, bashkëshortja e këshilltarit politik të delegacionit të BE-së, në një dizajn të punuar nga Gjorgi Chabasovski dhe Valentina Trajçev.
Znj. Billy Angelova, gruaja e ambasadorit bullgar, në një dizajn të punuar nga Elmedina Biba dhe Ljubica Apostolova
Znj. Žanet Markušová Kristínová, gruaja e ambasadores sllovake, Diora Mena dhe Selyvon Olika
Zonja Jolanta Grzelczyk, gruaja e një ambasadori polak, në një dizajn të bërë nga Evdokia Jeroska dhe Tamara Markacevic.
Znj. Gjyle Vishaj, këshilltare ministrore dhe ekonomike në Ambasadën e Republikës së Sllovenisë, në një dizajn të punuar nga Sedina Rufatoska dhe Stefani Nacevska. Stefani Nacevska
Prof.
Mjeshtre arkitekte Miss Kejt Panovska dizajn i punuar nga Dorontina Skenderi dhe Katerina Petresca.
Prof. Dr. Jana Klopcevska nga Fakulteti i Teknologjisë dhe Metalurgjisë, UKIM, në një dizajn të punuar nga Anesa Avmedoska dhe Elena Nikolovska.
Znj. Ira Babic, specialiste e komunikimit marketing, në një dizajn të krijuar nga Elmedina Kaba dhe Neda Stefanova.
Znj.Lence Ristovska, prokurore publike, e punësuar në prokurorinë themelore publike në Shkup, dizajn i punuar nga Arlina Kaziu dhe Desanka Dimitrov.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *