Nxënësit e “Niko Nestor” bëhen pjesë e Platformës për Sipërmarrje Familjare Femërore

Drejtimi i Tekstilit nga shkolla “Niko Nestor” në Strugë do të jetë pjesë e Platformës për Ndërmarrësi Familjare Femrash. Me mbështetjen e Ambasadës së Sllovenisë, gjatë muajve të fundit nxënëset kanë pasur trajnime në thurje, qepje, qëndisje, duke përmirësuar aftësitë manuale dhe rrjetet sociale për të arritur markën e tyre.

Qëllimi është nxitja e frymës sipërmarrëse tek të rinjtë, por edhe vetëpunësimi i tyre.

“Ne u japim edukim shtesë aftësive manuale, si t’i kthejnë njohuritë e tyre në markën e tyre dhe si të zhvillojnë më tej, të shesin në mediat sociale,” thotë Emilia Miladinova Avramçeva, presidente e Qendrës Mirësevini Maqedoni.

“Kemi interesim të madh, pasi projekti i parë është realizuar në tre qytete Shkup, Strumicë dhe Strugë. Këto qytete u zgjodhën pikërisht sepse donim të përfshinim më shumë kombësi”, tha Shermin Elizy Kodzachiku, përfaqësuese e Ambasadës së Republikës së Moldavisë. Sllovenia.

Përveç prerjes dhe qepjes, që është pjesë e programit arsimor në fushën e tekstilit, studentët pasuruan njohuritë e tyre për kreativitet më të madh dhe dizajnimin e produkteve unike.

“Megjithatë, tani po flasim për disa aftësi të reja, përkatësisht qëndisjen dhe thurjen, ku sinqerisht nxënësit nuk ishin në dijeni se i posedonin ato aftësi. Epo, me vetë projektin kanë dalë edhe në plan të parë, konkretisht thurja”, thotë Sllavica, profesoreshë Negrieska nga profesionisti “Niko Nestor” Strugë.

Në panairin “Në ritmin e zejeve dhe krijimeve maqedonase” që do të mbahet më 9 dhjetor në Shkup do të ekspozohen krijimet e nxënëseve nga tri shkolla në vend, ndërsa do të organizohet edhe sfilatë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *