Лична карта на училиштето

Училиштето е лоцирано во Струга , град со околу 30 000 жители.


Се наоѓа на северниот периферен дел од градот на простор од 40.000 м2. Во непосредна близина има бензинска пумпа, главна крстосница на магистрални патишта, станбени и индивидуални куќи, градска фискултурна сала.

Во училишниот двор се наоѓа зградата на ученичкиот дом “Браќа Миладиновци” со можност за сместување на 200 ученици. Со тоа е олеснето сместувањето на учениците кои доаѓаат од околината и регионот.

Во градот работат 2 основни училишта, 3 средни училишта и факултети. Во градот функционираат и голем број организации за развојот на физичката култура, музеи, кино сали, театри, библиотеки и др.

about

Контактирајте не

За секое прашање или дополнителни информаци бидете слободни да не контактирате