Uncategorized

Голема благодарност до младите активисти од Холандија!

Голема благодарност до младите активисти од Холандија, активистката Шефкије Аласани и нашиот професор Ндерим Положани кои преку донација на опрема, помогнаа на кабинетот од здравствена струка. Продолжуваме понатаму со нашата соработка !

Continue Reading
Uncategorized

Образовно рандеву Радовиш 10.05.2024

На образовното рандеву, нашето училиште учествуваше во неколку категории: јавно говорење,најдобра поетска творба, маркетинг план и најдобар штанд Shkolla jonë në Randevunë arsimore mori pjesë në disa kategori, siç janë: fjalim publik, poezia më e mirë, plan marketingu dhe shtandi më i mirë. Категорија “Маркетинг план” под менторство на Афердита Калиќи со учениците Алда Ибраими …

Continue Reading
Uncategorized

Државниот натпревар по биологија!

На Државниот натпревар по биологија кој се одржа на 18.5.2024 на Природно математички факултет под менторство на проф.Нела Најдоска Василевска учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати: Добрила Наумоска – пофалница Јована Велјановска-3та награда Матеа Кицеска-3та награда Искрени честитки за постигнатите резултати

Continue Reading
Uncategorized

Hатпревар по давање прва помош!

Учениците од СОУ ,,Нико Нестор”-Струга од здравствена струка учествуваа нa општинскиот натпревар по давање прва помош кој се одржа на 22.04.2024.На натпреварот прво место освоија учениците под менторство на проф. Марта Затуроска и трето место учениците под менторство на проф. Гентијана Гега.

Continue Reading
Uncategorized

Mладите активисти од Холандија даде донација за на кабинетот по медицина!

Голема благодарност до младите активисти од Холандија, активистката Шефкије Аласани и нашиот професор Ндерим Положани, кои го избраа токму нашето училиште да биде добитник на една вредна донација од 2000 евра. Овие парични средства ќе        наменети за опремување на кабинетот по медицина. Продолжуваме понатаму со нашата соработка ! а. Продолжуваме понатаму

Continue Reading

Pегионалниот натпревар по биологија!

На регионалниот натпревар по биологија што се одржа на 15.03.2024 online на платформата Class Marker се постигнаа следниве резултати: 1. Добрила Наумоска (III год) трета награда и пласман на државно 2. Матеја Кицеска (II год.) трета награда и пласман на државен 3. Јована Велјаноска (II год.) трета награда и пласман на државен 4. Маја Малеска …

Continue Reading
Uncategorized

Учење преку работа кај работодавач!

Предмет: Учење преку работа кај работодавач Професори: Наталија Лазороска Калајџиеска; Александар Дејкоски Изработка на макета за едносемеен станбен објект за различен број на членови и нивно урбано групирање помеѓу две улици на денивелиран терен

Continue Reading