HISTORIKU I SHKOLLËS

Kush jemi

SHMK “Niko Nestor” është institucion i arsimit të mesëm i cili përfshin nxënësit nga Struga dhe më gjërë.

Ndodhet në pjesën periferike veriore të qytetit, përbri kryqëzimit të rrugëve magjistrale.

Shkolla është themeluar fillimisht si shkollë teknike e ndërtimit në vitin 1960 me katër paralele në gjuhën maqedone, e cila ka pësuar shumë transformime, gjatë zhvillimit të saj 50 vjeçar.

Në zhvillimin e tij në dekada ky institucion nga viti i themelimit deri në vitin 2006 shënon rritje të vazhdushme në raport me llojin dhe numrin e profileve arsimore, në numrin e nxënësve dhe gjuhëve në të cilat kryhet mësimi, SHMK “Niko Nestor” – Strugë ka qënë institucioni i vetëm i arsimit të mesëm në komunë me 2700 nxënës në tre gjuhë mësimore nga arsimi i përgjithshëm dhe profesional.

about

Na kontaktnoi

Për çdo pyetje ose informacione më të detajuara, ju lutemi na kontaktoni